Eetbank & eetkamerbank

Eetbank & eetkamerbank

Nog niet zo lang geleden zag je eetbanken alleen maar in appartementen en hotels in Oostenrijk. Maar dat is snel aan het veranderen; steeds meer mensen kiezen hiervoor. Niet alleen in Nederland trouwens, ook in andere landen zie je steeds vaker een breakfast corner.

Maceras maakt jouw eetbank of volledige eethoek op maat. Daarvoor begin ik met het goed inventariseren van je wensen. We staan in elk geval stil bij de volgende punten.

Waar komen je eettafel en eetkamerbank te staan?

Een goede eethoek of breakfast corner ontwerpen we samen zo dat je de ruimte optimaal benut. Hoeveel personen moeten er samen aan tafel kunnen zitten? Moet er ruimte rondom de tafel blijven voor stoelen? Of wil je een hoekopstelling maken met zoveel mogelijk plek op de eetbank? Zo brengen we de ruimte en je wensen in beeld.

Welke vorm krijgen de tafel en eetbank?

Bij het in kaart brengen van de ruimte hebben we al een idee van gekregen. Nu gaan we naar elk van de delen kijken. Een vierkante tafel met een U-vormige bank geven een andere sfeer en functie dan een rechthoekige tafel met een rechte bank erachter en stoelen aan de andere zijden.

We lopen de verschillende mogelijkheden langs en op basis daarvan maken we de lay-out van je nieuwe eethoek.

Hoe maken we je eetbank comfortabel?

Om gezellig en lang te kunnen tafelen is het belangrijk dat je voldoende zitcomfort hebt. We nemen de verschillende mogelijkheden door. Met rugleuning of zonder? En welke hoek moet de leuning hebben? En hoe diep maken we de zitting? Als startpunt nemen we standaardmaten en van daaruit gaan we het op maat maken. Daarbij is belangrijk wie de eethoek voornamelijk gaan gebruiken. Krijgen je kinderen er een vaste plek en passen we daar de zithoogte en -diepte op aan? Of is iedereen in huis juist lang en wil je daarom een wat diepere zitting en een wat hogere zit dan de standaard 45cm diepte en hoogte?

Om het zitcomfort compleet te maken kijken we naar de verschillende keuzes voor een kussen. Alleen op de zitting of ook tegen de rugleuning (advies: zeker doen)? Je kunt ook een extra dik en schuin aflopend kussen nemen in plaats van een rugleuning.

Welke wensen heb je verder?

Om je opstelling compleet te maken kunnen we ook kasten links, rechts en/of boven de bank toevoegen. Zoek je nog meer opbergruimte? Dan is het zonde om al die ruimte in de eetbank verloren te laten gaan. We kunnen de zitting opklapbaar maken of, praktischer nog, laden in de bank aanbrengen. Daarmee gebruik je je ruimte optimaal.

Materiaal en afwerking

Veel meubels krijgen wel eens een stootje en dat geldt zeker ook voor je eethoek. De juiste materiaalkeuze is dus belangrijk. Als je kleine kinderen hebt is het misschien verstandig om een materiaal te nemen dat vlekafstotend en goed af te nemen is. Als je die fase al voorbij bent wil je misschien mooi spuitwerk. En met echte houtfineer kan je die mooie rustieke sfeer creëren die je ook uit je Oostenrijkse appartement kent. Bijna alles is mogelijk. Ik heb altijd een heel aantal stalen bij me waarmee ik je door al die keuzemogelijkheden loods.

En je eettafel dan?

Heb je een eettafel die nog niet aan vervanging toe is of waar je erg aan gehecht bent? Dan zorgen we dat de eetbank goed bij de tafel past. Als je je breakfast corner echt één geheel moet worden is een bijpassende (of geïntegreerde) tafel misschien wel de betere keuze. Dat geeft ook de mogelijkheid om de tafel zo van vorm te maken dat je altijd makkelijk in en uit de eetkamerbank kan stappen. Ik laat je graag de mogelijkheden zien.

Wat kost zoiets eigenlijk? Een eerste prijsindicatie

Als we de bovenstaande punten hebben doorlopen kan ik een prijsindicatie geven. Aan het aantal mogelijkheden kan je al wel zien dat de prijs ver uiteen kan lopen, afhankelijk van het aantal meubels, het formaat, de materiaalkeuze en de afwerking. Maar een voor jou op maat gemaakte eetbank is, in een kleine opstelling, al bereikbaar vanaf EUR 1.000.

Ben je benieuwd geworden hoe een eetkamerbank of complete hoekopstelling in jouw huis zal staan? Neem dan contact met me op voor een startgesprek. In het gesprek neem ik de mogelijkheden graag met je door.

mooier wonen met Maceras Houtwerk

Maceras Houtwerk BV ontwerpt, maakt en plaatst maatwerk meubels en thuiswerkplekken. Keuken- en woonartikelen op voorraad zijn binnenkort te koop via de shop en op dikkeplank.nl.

Maceras Houtwerk BV

De Limiet 15D
4131 NR Utrecht
roeland@maceras.nl
06 1133 4021
KvK 85147990
BTW NL863526135B01
IBAN NL23INGB0675105153

Maceras Houtwerk BV

De Limiet 15D
4131 NR Vianen
roeland@maceras.nl
06 1133 4021

KvK 85147990
BTW NL863526135B01
IBAN NL23INGB0675105153


Stacks Image 168
© 2022 Maceras Houtwerk | Roeland van Es mail mij

Deze site maakt geen gebruik van cookies.